قبل معرفی کادو هدیه برای افراد قضاوتی در ادراکی در تست شخصیتشناسی MBTI حتما از خودتان میپرسید که این ویژگیها به چه معناست. در مقاله تست MBTI، ما تکتک این ویژگیها و خود تست را توضیح دادهایم. هنگام خرید هدیه برای افراد مختلف، همیشه فکر میکنیم که فرد چه چیزی را دوست دارد؟ ما چقدر توان خرید داریم؟ چه چیزی را ممکن است بیشتر استفاده کند و در نهایت، با کادویمان قصد داریم چه منظوری را برسانیم؟
در این مقاله سعی میکنیم از نگاه MBTI، توجه دقیقتری به افراد قضاوتی و ادراکی بیاندازیم و هدایایی که مناسب این افراد است را معرفی کنیم.
۱۰۰
X
۱۰۰
سانتی متر
۶۰
X
۹۰
سانتی متر
۵۰
X
۵۰
سانتی متر
۴۵
X
۶۰
سانتی متر
۷۰
X
۷۰
سانتی متر
۸۰
X
۶۰
سانتی متر
۸۰
X
۶۰
سانتی متر
۴۰
X
۳۰
سانتی متر
۸۰
X
۱۲۰
سانتی متر
۸۰
X
۱۲۰
سانتی متر
۷۰
X
۴۰
سانتی متر
معرفی سریع دو ویژگی ادراکی و قضاوتی در تست شخصیتشناسی
در تست MBTI، ویژگیهای قضاوتی (J) و ادراکی (P) به دنیای بیرونی و نحوه مواجهه با آن نگاهی متفاوت ارائه میدهند. افرادی با ویژگی قضاوتی همچون معمارانی هستند که خانهای با دیوارهای مستحکم و طرحهای از پیش تعیینشده میسازند. آنها از نظم و ترتیب، پیشبینیپذیری و برنامهریزی دقیق لذت میبرند، و هر کاری را با طرحی مشخص و برنامهای از پیش تعیینشده انجام میدهند. در مقابل، کسانی که ویژگی ادراکی را دارند، مانند کاشفانی هستند که در مسیرهای ناشناخته قدم میگذارند و از انحراف از نقشه و کشف جادههای جدید لذت میبرند. آنها با تغییرات به راحتی سازگار میشوند و به جای برنامهریزی دقیق، به جریان زندگی و تجربههای لحظهای توجه دارند. این تفاوتها بر روشهای آنها در رویارویی با جهان و مدیریت وضعیتهای مختلف تأثیر میگذارد.
۵ تفاوت افراد ادراکی و قضاوتی در تست MBTI
۱-ساختار در مقابل انعطافپذیری: افراد قضاوتی به دنبال ساختار و نظم هستند، همانند کسی که میخواهد هر مرحله از پروژهاش به طور دقیق برنامهریزی شده و از قبل مشخص باشد. آنها عاشق جدول زمانی و فهرستهای دقیق هستند، در حالی که افراد ادراکی همچون درختی در باد، از تغییرات و فرصتهای پیشآمده استقبال میکنند و به جای پیروی از برنامههای ثابت، به جریان زندگی و شرایط موجود واکنش نشان میدهند.
تیپ خرید هدیه: اگر تصمیم داشته باشید آثار هنری به عنوان هدیه بخرید؛ افراد ساختارمند به کارهای کمتر انتزاعی و بیشتر واقعگرا مانند نقاشیهای منظره و طبیعت بیجان تمایل دارند و افراد انعطافپذیر، احتمالا به تابلوهای نقاشی انتزاعی علاقه بیشتری نشان دهند.
-تصمیمگیری سریع در برابر باز بودن به گزینههای بیشتر: کسانی که ویژگی قضاوتی دارند، به سرعت تصمیمگیری و پیگیری نتایج تصمیمات خود گرایش دارند. آنها به بسته شدن موضوعات و نهایی کردن امور اهمیت میدهند. برعکس، افراد ادراکی تمایل دارند گزینههای بیشتری را بررسی کنند و به تغییرات و تحولات جدید پاسخ دهند، این امر آنها را به تصمیمگیریهای دیرتر و پردازش عمیقتر وا میدارد.
تیپ خرید تابلو نقاشی: این یعنی برای افراد قضاوتی بهتر است تابلوهایی را بخرید که در یکضرب، بیننده مفهوم آن را ادراک کند و برای افراد ادراکی تابلوهای با تنوع محتوا که سرراست فهمیده نمیشوند. به عنوان مثال، آثار هنری دیجیتال باید برای افراد ادراکی جالب باشد و افراد قضاوتی، احتمالا سبک تابلوهای نقاشی کالیگرافی را دوست خواهند داشت.
۳-پیشبینیپذیری در برابر سازگاری: افرادی با ویژگی قضاوتی به پیشبینیپذیری و ثبات در زندگی خود اهمیت میدهند. آنها در موقعیتهای مشخص و با برنامههای از پیش تعیینشده راحتتر عمل میکنند. در مقابل، افراد ادراکی انعطافپذیری و سازگاری با شرایط جدید را ترجیح میدهند و از مواجهه با وضعیتهای غیرمنتظره و تغییرات در حال حاضر لذت میبرند.
۴-کنترل در برابر رهایی: افراد قضاوتی دوست دارند کنترل کامل بر وضعیتها و فعالیتهای خود داشته باشند. آنها از سازماندهی و پیشبینی آینده رضایت میبرند. در عوض، افراد ادراکی به سمت رهایی و آزادی از قوانین و چارچوبهای سختگیرانه تمایل دارند و بیشتر به دنبال تجربهها و فرصتهای جدید بدون نگرانی از جزئیات جزئی هستند.
تیپ خرید تابلو نقاشی به عنوان هدیه: برای افراد قضاوتی هدایای بخرید که بتوانند تعویض کنند و برای افراد ادراکی راحت باشید. ما در آرت یار این امکان را داریم که فرد هدیهگیرنده بتواند تابلویی که به عنوان هدیه گرفته است را مطابق با سلیقهاش تعویض کند. به علاوه که هر زمان دیگری که از تابلو خسته شد، میتواند آن را به آرت یار بفروشد یا آن را با تابلوی نقاشی یا اثر هنری دیگری معاوضه کند.
۵-خاتمه در برابر شروعهای جدید: برای افراد قضاوتی، تکمیل وظایف و پروژهها یک حس رضایتبخش ایجاد میکند و آنها به دنبال پایان کارها به شکلی مشخص و نهایی هستند. اما افراد ادراکی بیشتر به دنبال شروعهای جدید و اکتشافات تازه هستند و میتوانند در میان پروژههای نیمهتمام و فعالیتهای متعدد زندگی کنند، به شرطی که این فعالیتها به آنها امکان تجربه و یادگیری دهند.
این تفاوتها به نحوه زندگی، کار کردن و تعامل با دنیای اطراف افراد قضاوتی و ادراکی شکل میدهد و نشاندهندهی روشهای منحصر به فرد آنها در مواجهه با چالشهای روزمره است.