دادن هدیه در رویدادهای سازمانی به تقویت انگیزه و روحیه کارکنان کمک میکند و نشاندهنده قدردانی سازمان از تلاشهای آنها باشد. این اقدام بهویژه در رویدادهایی که به تجلیل از دستاوردها یا موفقیتهای خاص اختصاص دارند، مؤثر است و باعث میشود کارکنان احساس ارزشمندی کنند. همچنین، هدیههای سازمانی میتوانند تجربه مثبتی از رویداد ایجاد کنند و حس تعلق و ارتباط کارکنان با سازمان را تقویت نمایند و باعث خوشحالی کارمندان بشوند.
اما هدیه دادن همیشه ضروری نیست و بستگی به نوع رویداد و هدف آن دارد. در برخی رویدادها، ارائه فرصتهای آموزشی، تجربههای خاص یا حتی تقدیر عمومی، بهاندازه هدیههای فیزیکی مؤثر و کافی هستند و این بستگی به استراتژیهای سازمان دارد که در سازمانهای بزرگ از کوچک متفاوت است. سازمانها باید توجه داشته باشند که هدایای انتخابی متناسب با فرهنگ سازمانی و نیازهای کارکنان باشند تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
برگزاری رویدادهای سازمانی در زمانهای مناسب میتواند به تقویت روحیه کارکنان، بهبود ارتباطات داخلی و افزایش انگیزه کمک کند. انتخاب زمان مناسب برای برگزاری این رویدادها به هدف رویداد، فرهنگ سازمانی و نیازهای کارکنان بستگی دارد. در ادامه، به برخی از زمانهای مناسب برای برگزاری رویدادهای سازمانی پرداخته شده است. در نظر گرفتن مناسبتهای خاص، دستاوردهای سازمانی، تغییرات و نیازهای آموزشی و رفاهی میتواند به انتخاب زمان مناسب کمک کند. رویدادها زمانی بیشترین تاثیر را خواهند داشت که به شکلی هدفمند و با در نظر گرفتن نیازها و شرایط سازمان و کارکنان برگزار شوند.
چه زمانهایی در سازمان رویداد برگزار کنیم و هدیه سازمانی بدهیم؟
۱. رویدادهای فصلی و مناسبتهای خاص
- سال نو (نوروز یا میلادی): آغاز سال نو، چه سال میلادی باشد چه نوروز، زمان مناسبی برای برگزاری رویدادهای جشن و تقدیر از کارکنان است. این رویدادها میتوانند به انگیزهبخشی در ابتدای سال کمک کنند. برای مشاهده هدایای سازمانی عید نوروز کلیک کنید.
- عیدها و مناسبتهای مذهبی: مناسبتهای مذهبی و فرهنگی مانند عید فطر، عید قربان یا سایر عیدهای مذهبی و ملی، فرصت خوبی برای گردهمایی و ایجاد روحیه همبستگی در سازمان هستند. شاید مهمترین این مناسبتها، شب یلدا باشد که سازمانها همیشه برای این رویداد آماده هستند.
- پایان سال مالی: این زمان معمولاً برای برگزاری جشنهای پایان سال، تقدیر از عملکرد کارکنان و اعلام نتایج سالانه مناسب است.
۲. رویدادهای مرتبط با دستاوردها و موفقیتها
- پس از دستیابی به اهداف سازمانی: پس از رسیدن به اهداف مهم سازمانی یا کسب موفقیتهای بزرگ، برگزاری رویدادهای جشن و تقدیر میتواند انگیزه بیشتری به کارکنان بدهد.
- معرفی محصول یا خدمات جدید: هنگام معرفی محصول یا خدمات جدید، برگزاری رویداد میتواند به تیم کمک کند تا احساس افتخار و تعلق بیشتری نسبت به دستاوردهای خود داشته باشند. اینجا جایی است که میتوان هدایای سازمانی در روایداد اعطا کرد.
- جوایز و افتخارات: زمانهایی که سازمان یا کارکنان، جوایز یا افتخاراتی کسب میکنند، میتواند موقعیت مناسبی برای برگزاری یک رویداد تشویقی و همینطور اعطای هدایای سازمانی وابسته به رویداد باشد.
۳. رویدادهای آموزشی و توسعه حرفهای
- کارگاهها و سمینارها: برگزاری کارگاههای آموزشی و سمینارهای حرفهای، در زمانهایی که نیاز به ارتقاء مهارتها و دانش کارکنان حس میشود، مفید است. این رویدادها معمولاً در ابتدای یک پروژه جدید یا بهمنظور تقویت توانمندیهای تیم برگزار میشوند.
- دورههای آموزشی: هنگام شروع دورههای آموزشی جدید برای کارکنان، برگزاری یک رویداد انگیزشی، به خیلی از کارها کمک میکند. این امر آغازگر یک فرآیند یادگیری موثر و زاینده به شمار میرود.
۴. رویدادهای اجتماعی و تیمسازی
- تیمسازی (Team Building): برگزاری رویدادهای تیمسازی در ابتدای پروژههای بزرگ یا در زمانهایی که نیاز به تقویت روابط تیمی حس میشود، توصیه رهبران است. این رویدادها شامل فعالیتهای گروهی، ورزشهای تیمی یا حتی سفرهای کوتاهمدت هستند که جزو هدایای سازمانی تجربهمحور به شمار میروند.
- گردهماییهای غیررسمی: رویدادهایی مثل پیکنیکهای سازمانی، شامهای غیررسمی یا جشنهای سالانه نیز به تقویت روحیه و ارتباطات غیررسمی بین کارکنان کمک میکنند.
۵. رویدادهای مرتبط با تغییرات سازمانی
- تغییرات مدیریتی یا ساختاری: هنگام تغییرات مدیریتی یا ساختاری در سازمان، برگزاری رویدادهای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به تسهیل فرآیند انتقال و پذیرش تغییرات کمک میکند.
- مهاجرت به فناوریهای جدید: در زمانهایی که سازمان قصد دارد فناوریهای جدیدی را معرفی کند یا به سیستمهای جدید مهاجرت کند، برگزاری رویدادهای آموزشی و توجیهی سبب کاهش مقاومت و افزایش تطبیقپذیری کارکنان میشود.
۶. رویدادهای مرتبط با سلامت و رفاه
- هفته سلامت: برگزاری رویدادهایی مانند هفته سلامت یا روزهای ورزش، سبک زندگی سالم در میان کارکنان را رواج میدهد. این رویدادها شامل معاینات پزشکی، جلسات آموزشی درباره تغذیه یا فعالیتهای ورزشی است یا خیلی ساده در یک محیط باز انجام میشود.
- روزهای استراحت و رفاه: در زمانهای فشار کاری زیاد، برگزاری روزهای استراحت و رفاه میتواند به کاهش استرس و افزایش بهرهوری کارکنان کمک کند.
۷. مناسبتهای سازمانی داخلی
- سالگرد تاسیس سازمان: سالگرد تاسیس سازمان یک مناسبت خاص است که میتوان از آن برای برگزاری رویدادی ویژه و قدردانی از کارکنان استفاده کرد. برای انتخاب هدیه سازمانی در رویداد سالگرد تاسیس سازمان کلیک کنید.
- روزهای ملی مرتبط با شغل یا صنعت: برخی روزها به عنوان روزهای ملی در صنایع خاص شناخته میشوند. این مناسبتها میتوانند فرصت خوبی برای برگزاری رویدادهای مرتبط با حرفه یا صنعت باشند و یک دلیل خیلی جذاب برای اهدای هدیه سازمانی در رویداد مرتبط برای افراد خاص محسوب میشود.
۸. رویدادهای مبتنی بر بازخورد کارکنان
- بازخورد از کارکنان: با توجه به بازخوردهایی که از کارکنان دریافت میشود، میتوان رویدادهایی ترتیب داد که به نیازها و خواستههای آنها پاسخ دهد. مثلاً اگر کارکنان به دنبال فرصتهای بیشتر برای تعامل و همکاری هستند، برگزاری رویدادهای گروهی کارگشاست.